Loading...

0411-166-70

info@tandvardsakademinystad.se

Våra behandlingar

Man kan läsa lite överallt om ”good, fast, cheap” triangeln, en teori som visar på att man bara kan få en produkt baserad på två av de tre attributen. Detta kan appliceras inom tandvården i allra högsta grad. En mycket duktig tandläkare från London sammanfattade kostnaderna hos en tandläkare på ett bra sätt i en artikel för några år sedan där han nyanserat målade upp olika faktorer som spelar in när det gäller våra behandlingar och orsaken till att vissa behandlingar är ganska kostsamma.

Man kan lätt tro att tandvård är likriktad och att all vård är den samma oavsett var man får den, men så är det inte riktigt. Det är rätt att vi alla har gått en utbildning som i Sverige är fem år och som ger en legitimation. Utbildningen sker idag i Malmö, Göteborg, Stockholm och Umeå och snart även i Jönköping. Det skiljer lite från utbildningsort till annan, men ramverket är detsamma. Även regelverket är detsamma i hela Sverige och ska följas av alla vårdgivare.
Så långt kan man säga att alla tandläkare och tandhygienister har någorlunda samma bas att stå på, men det är efter examensbeviset har landat i handen som vi alla utvecklas i olika riktningar. Ingen är den andra lik då intressen, arbetsplats, efterutbildning, drivkraft, etik och moral skiljer individerna åt.
På samma sätt som vi har idrottare och yrkesarbetare som lägger ner hela sin själ i att bli bäst så har vi tandläkare som gör samma sak. En del lägger ner otaliga timmar och stora summor pengar på att utvecklas och förkovra sig men det finns även de som inte har det intresset och tycker att balansen mellan arbete och fritid ska vara lite bättre! Vissa ”har det i fingrarna” och andra i teorin, vi är alla olika. Någon driver en egen klinik med allt vad det innebär och någon arbetar på en riskkapitalistägd mottagning som har sina utmaningar och en tredje arbetar på Folktandvården – alla med olika förutsättningar.
Samma sak gäller materialval! Man kan köpa hög kvalité till höga priser, men man kan också köpa billigt och med sämre kvalité, eller köpa stort så att priserna pressas. Detta tillsammans med en mängd andra faktorer gör att priserna skiljer sig från Ystad till Kiruna och från Folktandvården till privata aktörer så din kostnadsberäkning är framtagen till dig och just ditt behov med den bästa behandlingen som mål!

Behandlingar

N

Barntandvård

N

"Osynlig" tandställning för vuxna

N

Allmäntandvård för vuxna

N

Digitala avtryck

N

Digital smiledesign/bettrekonstruktion

N

Digital kirurgi

N

Mikrokirurgi/rekonstruktiv kirurgi

N

Implantat

N

Kronor och broar

N

Protesbehandling

N

Bettfysiologisk behandling

N

Behandling av tandlossning, både kirurgisk och ickekirurgisk

N

Tar emot remisser för behandlingar och panoramaröntgen

N

Tar emot remisser för CBCT - skiktröntgen